måndag 28 december 2009

Kommer strax ner

Maltes ord varje gång han skall upp på övervåningen och där har han varit många gånger under julen. Ibland har har varit ensam men i bland har kusinen Albin och han "sprungit" upp och ner för trappan så att farmor varit nästan livrädd.

Julen är nu i stort sett över men det har varit en mycket rolig tid med många barn i huset, precis som det skall vara på julen. Julafton firades i två omgångar. På lunchen var vi alla 10 här och intog årets första julmat och sedan kom tomten med massor av julklappar. Efter tomtebesöket åkte Malte, Madde och Lars till Maltes morfar för att titta på Kalle Anka och där kom också jultomten på besök. Tomas med familj stannade hos oss och såg färdigt Kalle Anka programmet och därefter åkte de till Lässerud för att fira julaftonskvällen.

Malte, Madde och Lars kom sedan hem och som om det inte räckte med julklappar så hade jultomtenglömt att lämna ifrån sig alla julklappar så Malte fick öppna ännu fler klappar. Det blev till slut så många så han visste varken ut eller in, men det är inte de dyraste klapparna som är de bästa, för favoriterna blev en leksaksborrmaskin och en ficklampa. Vi åt sedan julmat ytterligare en gång men då somnade Malte för han var alldeles slut efter allt paketöppnande.

På annandagen kom Tomas och hans familj tillbaka till oss och vad var det Albin och Malte bråkade om - jo naturligtvis borrmaskinen och ficklampan.

Just nu ligger Malte och sover och det kan han nog behöva för det är nog jobbigt att vara liten och att så många människor helt plötsligt finns omkring honom. Han är i alla fall en underbar liten varelse som för varje dag hittar nya ord som han flitigt använder. Tvåårsåldern är ju helt underbar eftersom de just i den åldern börjar prata och visar upp sin identitet.

Lite tankar från farmor på fjärdedagen

Inga kommentarer: