måndag 5 mars 2012

Operationsdagen

I morse reste vi till Örebro för att få Maltes halsmandlar bortopererade. Vi har talat om för honom vad som ska hända och han har hela tiden sagt att han inte är orolig. Det har t o m varit "lite stas" att opereras. Men när han och Labon följde med narkossköterskan in för att klä om, väga mm så gick det nog upp för honom vad som skulle hända! Han blev iallafall sövd och själva ingreppet tog inte mer än 15-20 min tror jag. Doktor Neander talade om hur det gick till och dom tog en tång (!) och drog/vred loss dom. Inga stygn eller något utan det bildas sårskorpor och så läker det. Dom har även skrapat polyperna. På uppvaket blev han lite "crazy" av alla slangar och blodet som samlades i munnen men han var jätteduktig! Han sov en hel del efteråt men talade om att han var färdig och ville åka hem.....då hade vi 5 tim kvar i sängen! När han väl började prata så var rösten ljus, späd och lite tjejig. Han låter inte alls som innan. Just nu ligger han här i soffan och sover och det hörs inte ett ljud från honom till skillnad mot innan.
Det han tycker är jobbigast är rumpmedicinen! Han ska ha 2 olika stolpiller kl 06, 12, 14, 18 och 23 i en vecka!!! Jag tycker heller inte det är så himla kul! Han fick med sig ett diplom hem och uppfodran om att äta MYCKET glass :-)
Lite bilder från dagen och veckan som gick!


Sover ruset av sig inne på eget rum


Tack vare höj- och sänkbar säng blev tillvaron lite roligare!

Ute och njuter av det fina vädret vi hade förra veckan.
NYA SOFFAN mm


Har så smått börjat stympa de "små" träden på framsidan. Det syntes inte ens att vi tagit några grenar!

Malte var en hejare på att såga!

Håller koll på pappa i trädet!

Malte panerar sin rödtunga :-)

Veckan som kommer får vi se hur den blir. Just nu verkar han inte ha så ont men det kunde vara som ondast 3-4 dagar efter operationen.

På återhörande!


Inga kommentarer: