söndag 28 november 2010

Bortslängd = död

Go kväll på er!
Följande samtal ägde rum nu ikväll;
Malte: Är din farmor bortslängd?
Pappa: Vad sa du?
M: Är din farmor bortslängd?
P: Öhhh??
M: Är hon död?
P: Ja
M: ÄR HON DÖD? Är hon det?
P: Ja
M: Då kan du få vara hos min farmor!
Det rör sig mycket i huvudet på dessa små!

På Bolibompa i morse talade dom om att det är söndagen den 28:e november och Malte har namnsdag. Ni skulle ha sett hans min. Mamma hon sa Malte, Malte sa hon! Ja du har namnsdag idag du sa jag. Det måste jag berätta för pappa! Jag fyller år idag gick han runt och sa sen! Grattis vännen!

Nu är Solveig tillbaka efter sin knäoperation så hela veckan som gått har han varit där. Tror han tyckte de var kul! Nu hoppas vi hon är fit for fight en tag framöver!

Under helgen har vi haft besök av Herman, Hilde och Pontus. Tyvärr har det varit ett riktigt skitväder med snö och en vidrig vind så det har inte gått att vara ute, till Maltes stora förtret då han skulle testa sin nya pulka. Vi får ta den till Solveig i morgon istället.

Malte ritade en teckning till tomten förut och jag sa att du får skriva Till Tomten på den. Hur skriver man sa han? Tomten börjar på samma bokstav som Tine sa jag. Då ritar han ett T......vad heter farfar då? Olle! Hur skriver man då? Malte ritar en rund ring! Han "skriver" även sitt namn fast inte med riktiga bokstäver men det ser likadant ut varje gång, precis som en autograf! Svenskan kanske blir ett kul ämne framöver"!

Fortsatt trevlig kväll på er!

2 kommentarer:

mormor sa...

Å denna underbara unge. Glömde Maltes namnsdag idag,GRATTIS från mormor :))))

Farmor sa...

Han är allt bra rolig den Malte. Otroligt vad han tänker och grunnar på. Det skall bli roligt att träffas i helgen. Vi ses på fredag.