torsdag 6 oktober 2011

EEEEEEEEEmil

Förra lördagen blev vi bjudna på lite dryck hos grannarna. Dom har ju som bekant en lite bobcat eller vad det nu heter. Malte skulle prompt ha de RIKTIGA nyckeln för han skulle "tyvärr" iväg och jobba. Den fick han ju så klart inte men han lyckades ju hitta den i traktorn precis innan vi skulle gå hem. Inget mer med det för han lämnade ju tillbaka den!
Igår gav Solveig en nyckel till mig som hon hade hittat i Maltes ena gummistövel....det var till hans nya cykel hade han sagt! Jag fick lite flashbacks från i måndags då Love och David var här. Då var dom nämligen på väg genom häcken till traktorn när jag ropade hem dom.
Jag frågade vems nyckeln va men han drog ut på svaret bra länge innan det kröp fram att det var grannens. Jag tog med mig ungen och nyckeln och gick till grannnen för att säga ursäkta. Han hade bara vaktat den sa han!
Det var ju ren tur att den låg i stöveln för annars kunde ju Anders ha letat ihjäl sig efter nyckeln och vi varit ovetandes om att Malte "vaktat" den. Jag var för arg för att ta honom så jag var pedagogisk nog att låta det bero till Labon kom hem. Nu vet han förhoppningsvis att traktorn och grannens saker INTE ÄR några leksaker!

Just nu sitter jag och njuter av ensamheten då Labon är i England och barnen sover sedan en tid tillbaka.

1 kommentar:

Farmor sa...

Jag har jämfört Malte med Emil ett bra tag och han har ju helt klart samma takter. Han är påhittig som få och ibland undrar jag var han får sina idéer ifrån. Ha en fortsatt bra kväll!