tisdag 18 januari 2011

Disney on Ice och Väse

Vad som hände förra veckan kommer jag nästan inte ihåg mer än att Tine och Alex var här och lekte ;-)
Lördag kommer jag däremot aldrig att glömma tror jag.
Albin och Karin kom hit på fm och sen bar det av till Karlstad för att se på Disney on Ice i Löfbergs Lila Arena. Vi hann dock med ett stopp på Ikea först där Malte och Albin stannade i lekrummet eller vad det nu heter. När vi kom och hämtade dom efter en timme så var dom såå trötta. In i bilen och vidare mot LLA. Showen var okej och huvudsaken är väl att barnen tyckte det var kul. Att Woody, "Back Lackler" och Superhjältarna var nog räddningen.

Superhjältarna
Woody
Piff och Puff....

En slagen hjälte i Väse

Ännu en...

När vi väl kom ut från parkeringen i Karlstad och ut på E18 så blev det väldigt mörkt framför bilen!! Det visade sig att BÅDA halvljusen lagt av på Karins bil. Vi hade tur för vi hade en bil framför oss så vi fick ligga rätt nära och helt enkelt följa den. Vi tog oss till Väse och Värmlands Rasta. Då var klockan 16:30.
Första gubben konstaterade att han inte kunde byta lamporna. Gubbe 2 hade bytt många lampor men gick bet även han. Vi ringde efter Labon som fick komma och hämta Malte och Albin. Han gjorde ett tappert försök han också. Däremellan hade Karin ringt till Jörgen och jag till pappa, till ingen nytta!! Sen kom det ett par med stort P. De hade en granne som jobbade på Volvo men visste inte vad han hette i efternamn så istället för att ringa åkte de helt enkelt och hämtade honom. Medan dom var borta hade tjejen på macken ringt efter en hon trodde skulle klara det. Nu är vi uppe i 8 inblandade personer. Tilläggas bör att Karin hade involverat tanten inne i restaurangen att fråga bland gästerna om någon visste hur f**n man byter en sketen lampa på en V70 år 2011.
Så kom då Paret med grannen Tomas. Han stod i en halvtimme och försökte få in lampan i rätt spår. Det var rätt trångt där han höll på och det var inga +20 grader ute! Tomas klarade det till slut men det "enklaste" sättet att byta glödlampor på halvljusen är att lossa fronten, bara så ni vet! Paret stod ute och höll oss sällskap hela tiden och när det var klart tog dom med sig envise Tomas hem igen. Klockan 19:30 rullade vi ut på E18 igen med 2 fungerande halvljus! Mycket envishet och lite charm gör susen ibland. Tusen tack till alla vänliga Väse-bor!
Karin och Albin sov över så Malte och Albin lekte järnet!

2 kommentarer:

Farmor sa...

Det var allt ett äventyr som ni aldrig kommer att glömma. Det var väl tur i oturen att ni inte missade showen och IKEA. Malte och Albin hade tydligen gett järnet för de ser verkligen ut som slagna hjältar.

mormor sa...

Ojojoj....allt var mycket enklare förr?
Håller mej nog till min gamla V-70 jag;)