tisdag 20 april 2010

Redig pöjk

Igår var vi på 2 1/2 årskontroll. Han är 96 cm lång och väger 16 kg. Han klarade alla "tester" som bm Jeanette hade för honom. Du får MVG sa hon!
När det gäller Maltes språk så är han rätt lustig. Ord som han har svårt för att säga är;
gubbe = bubbe
bananer= tabaner, tamaner
gorilla= kokorilla
Däremot säger han svåra ord helt klockrent, så som;
helikopter, makaroner, baklänges, rocka (fisken), radio, bläckfisk.......

I söndags började vi måla huset. Vi och vi, jag får sköta markservicen, d v s se till så att inte Malte står högst upp på stegen. För att roa honom lite så åkte vi en sväng på tivoli. Han åkte några bilar som gick i sakta mak runt en bana. Han sken som en sol!
Sen upptäckte jag att flygfältet är en fantastisk plats. Malte kan nog stå och titta på helikoptrar och flygplan en hel dag. Han hade trivdes bra där (till morfars stora lycka skulle jag tro).

Så såg det ut i lördags. Ser betydligt bättre ut nu!

Kolla här mamma! Jag kan!
Nya favoritplatsen alla kategorier!

3 kommentarer:

mamma sa...

Apropå språket; så sa du själv:
helikopter-hoftikofter
morot-kumammam
grävmaskin-gäsemasit
Detta var bara ett litet urval,men roligt att bli påmind kanske?
Kram

Farmor sa...

Jag har skrattat en hel del åt att han poängterade att de hade krokus och snödroppar vid det nya huset. Jag kommer nog att få hjälp i trädgården på gamla dar. De orden är ju inte så lätta att säga men det fixar han ju. Roligt att han visar bra resultat på sina tester.

Sanna sa...

Va skönt att han fick godkänt och visst är det kul men språket. Oscar använde alltid "komplicerade" ord när han var liten. Han tyckte aldrig om saker.. han var förtjust i saker osv.

Filip fick inte riktigt godkänt på pratet han. De har börjat kolla in det där tungbandet igen som de pratade om att klippa när han var bebis. Vi ville få det klippt, men läkarna vill avvakta och se om det skapade bekymmer eller inte.... suck! Klart det är svårt att prata när man inte kan röra på tungan!